Ervaringsleren

Ervaringsleren vindt plaats op bewust en onbewust niveau door het inzetten van interactieve oefeningen die concreet maken wat een leerdoel inhoudt. Een leerdoel staat niet op zichzelf, het heeft een relatie met hetgeen de organisatie vraagt van medewerkers en managers om tegemoet te komen aan de steeds veranderende klantvraag.
De theorie achter ervaringsleren gaat ervan uit dat leren en gedragsveranderingen het resultaat zijn van directe ervaringen. Tijdens onze interventies zetten wij daarom diverse werkvormen in alsmede het concreet ervaren van bepaalde situaties.
Onze maatwerktrajecten ondersteunen het duurzaam veranderen en ontwikkelen van houding en gedrag. De interventies worden laagdrempelig ingezet en gaandeweg maken we samen de verdiepingsslagen. Tijdens onze interventies richten wij ons op de ‘bewustwording” van de deelnemer. Waar ben je nu dagelijks mee bezig, wat is de impact van je werkzaamheden, houding en gedrag op het team, op de communicatie met de klant en het gewenste bedrijfsresultaat.
Je eigen werkzaamheden in het licht van het grotere organisatieplaatje. En wat kun jij zelf doen om aan de gewenste ontwikkelingen en doelstellingen tegemoet te komen? Waar heb je hulp nodig van anderen? Waar liggen je eigen talenten en hoe kun je deze inzetten voor het team?

Iedereen kan veranderen mits je dit gefaseerd aanpakt. Ervaringsleren ondersteunt deze gefaseerde aanpak enorm, zodat het geleerde beklijft, direct toepasbaar is en snel effect heeft op de onderlinge samenwerking, het vertrouwen binnen teams en de te bereiken resultaten.

Ecoser Training staat voor: